Borg Technisch Beveiligingsbedrijf
Installatiebedrijf Brandmeldinstallaties

Glasvezelbekabeling

fibreDe backbone (de snelle hoofdverbindingen in een netwerk. Letterlijk betekent het ruggengraat) voor datacommunicatie wordt steeds vaker uitgevoerd in glasvezelkabels. Een glasvezelkabel bestaat uit één of meerdere glasvezeladers met daar omheen veel mechanische versterkingsmiddelen. Voor de transmissie- eigenschappen zijn alleen de glasvezeladers belangrijk. Een glasvezelader is een zeer dunne vezel; ongeveer zo dun als een haar.

De voordelen van glasvezel:

Het heeft een zeer grote bandbreedte; er kan een grote hoeveelheid data doorheen.
Zeer geringe demping van het signaal; er kunnen daarom grotere afstanden worden overbrugd zonder dat er extra versterking voor nodig is.
Glasvezel geeft geen onderlinge straling of straling naar andere apparaten af.
Doordat er geen straling is, is het ook zeer moeilijk om de kabel af te luisteren.
Geen aardingsproblemen; er wordt geen gebruik gemaakt van elektrische geleiding.
Goede bescherming tegen blikseminslag; er wordt geen gebruik gemaakt van metalen onderdelen.
Flexibel en licht van gewicht.
Daarnaast zorgt een glasvezelinfrastructuur ervoor dat er slechts één verbinding nodig is voor internet, telefonie en alle andere diensten én maakt het nieuwe diensten als camerabewaking, back-up op afstand, videoconferencing, extern beheer van data en effectievere werkplekken op afstand mogelijk.

Een keuze maken

Er zijn vele verschillende typen glasvezelkabel en -connectoren. ATS Nederland helpt u graag bij de keuze. Wij geven u voorlichting over alle voor- en nadelen en toepassingen van elk type. Stuur ons het contactformulier toe en wij nemen vrijblijvend contact met u op.