Borg Technisch Beveiligingsbedrijf
Installatiebedrijf Brandmeldinstallaties

Camerasystemen

Tegenwoordig is het zeer belangrijk om uw waardevolle spullen en bedrijfsinformatie te beschermen tegen risico’s van buitenaf en binnenaf. Camerabeveiliging is een van de meest effectieve vormen van beveiligen. Camera’s hebben een grote preventieve werking terwijl de opgenomen beelden bewijzen leveren. Een camerasysteem werkt preventief en effectief tegen inbraak, overvallen en vandalisme. Met de hedendaagse IP- camera’s kunt u via het internet (protocol) de beveiligings- beelden bekijken of opslaan. Een camerasysteem is niet alleen toepasbaar bij bedrijvencomplexen, maar ook bij industrie- terreinen en flats en appartementencomplexen. Daders van asociaal gedrag kunnen op heterdaad worden betrapt of later aan de hand van videobeelden op hun gedrag worden aangesproken.

Hoe werkt het?

IP- camera’s kunnen gebruik maken van het bestaande netwerk. Dit maakt het mogelijk om vanaf elke locatie in de wereld via het internet de beveiligingsbeelden te bekijken of op te slaan. Op deze manier kunnen ook meerdere personen tegelijkertijd op verschillende plaatsen via dezelfde camera beelden bekijken. Ook is het mogelijk om via de mobiele telefoon beveiligingsbeelden te bekijken.

Flexibel en toekomstbestendig

Er zijn haast geen restricties waar de IP- camera’s geplaatst worden. Ook zijn ze makkelijk te integreren met andere producten, zoals de inbraakbeveiliging en het toegangscontrole- systeem. Het systeem wordt steeds verder ontwikkeld en nieuwe technologie├źn, extra camera’s en extra geheugen is makkelijk toe te voegen. U kunt kiezen voor wat op dit moment nodig is en later uitbreiden indien nodig. De uitbreiding met meer camera’s is eenvoudig. Dit kan op dezelfde plaats zijn of op een nieuwe locatie.

Kostenbesparend

Omdat de IP- camera’s van het bestaande netwerk gebruik kunnen maken, hoeft er geen nieuwe infrastructuur aangelegd te worden. Vaak maakt een server toch al deel uit van de totale netwerkoplossing, zodat u hier ook geen extra kosten voor hoeft te maken. Power over Ethernet maakt het mogelijk om de IP- camera’s van stroom te voorzien via dezelfde kabel die gebruikt wordt voor de aansluiting op het netwerk.

Maar er is nog meer

IP- camera’s bieden de mogelijkheid voor bewegingsdetectie en alarmmanagement. U kunt door de camera’s gealarmeerd worden om te kijken of te reageren. Daarnaast behoort nummerplaat- en gezichtsherkenning ook tot de mogelijkheden.

Een keuze maken

ATS Nederland helpt u graag bij de juiste keuze. Wij geven u voorlichting over de gebruiksmogelijkheden van camerasystemen. Stuur ons het contactformulier toe en wij nemen vrijblijvend contact met u op.